Tema: Spänning

Läsning kostar för den som kämpar med att få ordning på bokstäver, ord och meningar. Det gäller att få läsaren att uppleva att ansträngningen är mödan värd. Här har vi samlat riktigt spännande böcker för olika åldrar av etablerade författare! Klicka på omslagen för att läsa mer om respektive bok.

 

Karavanen

Detta är första boken i fantasyserien om Traz, och det handlar om sand, magi och fruktade monster. I en berättelse om en ung man och en magisk hjälm tar Niklas Krog oss med på ett klassiskt fantasyäventyr.

 

Skölden

Andra boken i serien om Traz.

 

Kopian Oskar1.0

Oskar är trött på skolan och alla läxor. Han vill hellre spela dataspel hela dagarna. ”Man skulle ha en kopia, en Oskar1.0, som kunde göra allt tråkigt”, tänker han. Då plingar det på dataskärmen: Klicka här, så får du en kopia helt gratis …

 

Erik ser en zombie

Det är strax innan Halloween och Erik är ensam hemma. Han spelar dataspel, när det knackar på fönstret. Han rycker till och tittar försiktigt ut. Där står … en zombie!

 

Det som lever under oss

Vad är det egentligen som händer i kloakerna? Vad är det som lever under oss? Det som lever under oss är en både underhållande och tänkvärd skräckis om hur vi människor kanske skapar vår egen undergång.

 

Bodil och monstret under sängen

Det är läggdags för Bodil och Tofu, som naturligtvis sover i sängen båda två. De somnar gott, men på natten vaknar Bodil av att någon snarkar – under sängen …

 

Mininypon: Erik och monstret

Det är natt, och Erik sover. Men så vaknar han av ett ljud. Vad var det?! Han vågar inte kliva upp, utan ringer till pappa, som kommer och tittar under sängen. Jodå, där finns ett monster …

 

Fler böcker på temat spänning

Demonen

Skräck bakom masken

Kasta stenen då!

En tjuv i huset

Pass på!

Demonpassning!

Fångade på isen

Farlig sömn