Tema: Vardagsdramatik

Här har vi listat böcker som framför allt passar elever på lågstadiet. Kort texter, roliga bilder och en handling som är lätt att känna igen sig i. Det är viktiga faktorer för läsvärda berättelser. Klicka på omslagen för att läsa mer om respektive bok.

 

Livat på Lingonvägen: Gapa som en haj

Ester är hos tandläkaren. Hon ska gapa stort. Gapa som en haj!

 

Livat på Lingonvägen: Sniglar överallt

Det regnar och det är sniglar på vägen. Olga ska rädda dem …

 

Äppeltjuven

Detta är andra boken i vår serie Tyras husvagn. Här får vi träffa kaxiga Tyra och hennes mer försiktiga pappa. På sommaren krokar Tyra och pappa fast husvagnen efter bilen. Sedan drar de ut på äventyr. Medan Tyra gillar att rulla på sin bräda och testa spännande aktiviteter, älskar pappa att titta på fåglar. Ibland krockar deras intressen men oftast upplever de massor av kul ihop.

 

Det brinner, Nora!

I Det brinner, Nora! skildrar Kerstin Lundberg Hahn med stor skicklighet känslorna av skuld och skam, hur svårt det kan vara våga stå för det man har gjort – och hur skönt det är att berätta sanningen. Ingrid Flygares uttrycksfulla bilder fördjupar ytterligare förståelsen av känslorna. En helt ny serie för mellanåldern från Kerstin Lundberg Hahn, illustrerad av Ingrid Flygare. Visst låter det nästan för bra för att vara sant?

 

Falska sedlar

Falska sedlar dyker upp på flera ställen i den lilla staden. Till och med Arash och Saras pappa drabbas när en kund köper en tårta med en falsk tusenlapp. Syskonen bestämmer sig för att ta reda på vem som gör de falska sedlarna. Men det är ett farligt uppdrag.