En bra läsförmåga behöver alla ha

Till vardags arbetar Martina Ericson, född 1971, som svensklärare. Det var i skolan hon såg att det fanns behov av lättlästa böcker för främst killar. Martina skriver lättläst för att alla ska kunna ta del av litteratur oavsett läsförmåga. Här berättar hon mer om sig själv och sitt skrivande.

Jag bor på landet utanför Enköping tillsammans med min man och mina två söner. Mina stora intressen är djur och natur. Jag har hundar som jag tränar och tävlar med och jag tycker att hästar är vackra och trevliga djur. Jag rider en hel del och främst gillar jag att träna dressyr.

På dagarna arbetar jag som lärare på en gymnasieskola i Enköping. Jag är lärare i ämnena svenska och hem- och konsumentkunskap och jag ägnar mycket tid åt att hjälpa elever med svårigheter av olika slag.

Jag skriver böcker för att det är fantastiskt roligt. Det är spännande att hitta på platser, personer och händelser. Att väva in känslor, kunskap och erfarenheter i en bra berättelse så att det går att dela med andra är häftigt. Lyckas jag locka någon som egentligen inte brukar läsa in i bokstävernas värld känns det som en stor framgång. Läsning är viktigt för alla. Vi får upplevelser, skapar inre bilder, får fantasi, lever oss in i andras känslor och samtidigt tränar vi läsförmågan. En bra läsförmåga behöver alla ha.

 

Snabbfakta:

Samlar på: skor, recept och trevliga vänner

Tycker illa om: krig, orättvisa, mobbning och fattigdom

Vill resa till: Island, Irland och Bahamas

Behöver bli bättre på: att inte prata så högt, städa hemma och komma ihåg årtal

Tycker mycket om: min familj, solen och att äta frukost