I lust och nöd

Böckerna om Max är skrivna av den prisbelönte författaren Mårten Melin, som är en mästare på att skildra ung kärlek. Serien om Max handlar om en ung kille från den första riktiga förälskelsen, fram tills han står inför att bli tonårspappa. Böckerna kan mycket väl läsas var för sig även om de tillsammans utgör en kronologisk serie.

Den första boken heter Men jag är kär i henne och följs sedan av Mellan dig och mig, Första gången, Inte vara utan och vårens nyhet Det har hänt en sak.

Det har hänt en sak

Max är 17 och störtkär i Danni! När de är tillsammans känns allt så självklart och lätt. Men deras relation är långtifrån enkel. Danni är kompis med Max syrra, hon är fem år äldre, och dessutom vet ingen att de är ihop.

Förhållandet blir inte mindre krångligt när Max en dag får ett sms från Danni: ”Det har hänt en sak.”

Danni är med barn. Vad ska de göra nu?

”Det är svårt att skriva lättläst, brukar författare säga. Varje ord som används blir så betydelsebärande. Mårten Melin behärskar denna konst. Här skriver han en enkel berättelse, som därför inte på något vis är förenklad. /…/ Han gestaltar fint den trevande relationen mellan Danni och Max, som ser ut att ta slut, men som kanske ändå får en fortsättning.” Staffan Engstrand, BTJ om Inte vara utan.

Läs mer om Det har hänt en sak här!

Här hittar du alla titlar i serien!