Musiken för dem samman

Den extroverta Amy och den introverta Eli är vid första anblicken otroligt olika, men de delar betydligt mer än vad som syns: De är båda sköra personer med stora musikdrömmar, och bär på en längtan efter att utforska kärleken. Johanna Nilssons porträtt av den starka vänskap som snuddar vid förälskelse mellan Eli och Amy är närmast självlysande!

Författaren Johanna Nilsson är ett exempel på att allt fler väletablerade författare inser värdet av att också skriva lättläst. Johanna är mest känd som en av Sveriges främsta barn- och ungdomsboksförfattare.

Humor och allvar

Hon debuterade redan som 23-åring med Hon går genom tavlan, ut ur bilden. En delvis självbiografisk berättelse om utanförskap, mobbning och modet att vara sig själv. Det är teman som går igen i hennes nya serie på Nypon förlag.

Berättelsen om Eli och Amy är rolig och har ett högt tempo, men det finns hela tiden en allvarlig underton i texten. Johanna Nilsson skriver om ensamhet och smärta så det känns i hela kroppen.

När Eli mötte Amy

Eli är en ensam och olycklig 16-åring som känner sig helt fel. Han trivs inte på den lilla ort där han bor och är rädd för nästan allt. Men en dag sveper en virvelvind in i Elis liv – det är Amy, en färgstark storstadstjej som bestämmer sig för att de ska bli vänner. De älskar ju båda musik!

Amy är Elis totala motsats. Hon pratar oavbrutet, ifrågasätter maktstrukturer och vågar precis allt. Och hon får faktiskt Eli att också våga lite mer än förut. Detta är första boken om Eli och Amy.

Läs mer om När Eli mötte Amy här!

Eli hjärta Amy låter som en sång

I denna andra bok om Eli och Amy, har det gått en månad sedan Amy rusade in i Elis liv och förändrade det för alltid. Amy drar med sig Eli ut i världen på fester och äventyr, men de ses också hemma hos Amy och skriver och spelar musik.

Från att ha varit ensam, rädd och olycklig har Eli plötsligt fått en bästa vän. Men det är inte alltid lätt att vara vänner när ens drömmar ser så olika ut … Amy vill att de ska spela för hela världen, medan Eli inte kan tänka sig något värre än att stå på en scen.

Läs mer om Eli hjärta Amy låter som en sång här!