Nypon mot nya höjder

Vi känner ett stort ansvar att försvara den lättlästnivå som kännetecknar Nypons böcker. Det är skillnad på Börja läsa-böcker för yngre elever och Nypons böcker som är anpassade för de läsare som oavsett ålder har någon form av läs- och skrivsvårigheter.

Med start nu i höst arbetar vi för att det ska bli ännu enklare att integrera Nypon i skolan. Vårt förlag ägs sedan i våras av Studentlitteratur. Vi är och förblir ett skönlitterärt förlag med samma utgivning som tidigare. Men du lär på sikt märka att våra böcker kompletteras och anpassas för att smidigare passa in i undervisningen.

Tydligare på biblioteken

Med stöd av Studentlitteratur kan vi satsa ännu mer på biblioteken. Nypons böcker är skönlitterära berättelser, skrivna av välkända författare. Tack vare dem kan Nypons läsare börja med en mer lättläst bok, och sedan fortsätta läsa samma författare, men på en mindre lättläst nivå. Lättläst blir bron över till fortsatt läsning, där all världens litteratur finns tillgänglig. Så kort sagt; Tillsammans med dig strävar vi efter att få fler barn och unga att känna läsglädje. Vi har kommit långt, men det finns så otroligt mycket kvar att göra. Med start nu i höst tar vi nya stora kliv framåt.

Hälsningar

Lena Maria Nordstrand,

ansvarig för Nypon förlag