Slemmiga varelser i avloppet

År 2017 hittades en klump av fett i Londons kloaker. Den var 250 meter lång och vägde över 130 ton. Den bestod mest av stelnat matfett, men även plast, papper, bomull, blöjor, kondomer, med mer. Och bakterier.

Bakterier är, som alla vet, levande. De förökar sig. De söker hela tiden efter en organism att leva i. Leva genom. Det tog flera veckor att rensa bort klumpen i Londons kloaker. Finns det fler? Kanske i ett avlopp nära dig?

Vad är det egentligen som händer i kloakerna? Det som lever under oss är en både underhållande och tänkvärd skräckis om hur vi människor kanske skapar vår egen undergång.

Det som lever under oss

Det är Davids första dag på sommarjobbet hos vaktmästaren i huset där de bor. Dessutom ska Noomi, snyggaste tjejen i skolan, också jobba där. Dubbel tur!

Vaktmästaren ger David och Noomi i uppdrag att rensa rabatterna medan han själv ska fixa avloppet i tvättstugan. Det är tydligen stopp där. Plötsligt hörs ett skrik. En granne kommer ut ur tvättstugan, alldeles blek och säger ”Blod. Massor med blod.”

”Utan att avslöja för mycket så är detta en spännande bok, lämplig för den som dras till skräck.”
Anna Hjerpe, BTJ-häfte nr 4/19

Läs mer om Det som lever under oss här!