Torsten Bengtsson om kompisarna Erik och Lea

Torsten Bengtsson.
© Fotograf Ann-Sofi Rosenkvist

Torsten Bengtsson är författare till böckerna om Erik. Nu har han också påbörjat en ny serie om Lea. Hon är klasskamrat med Erik. Så här skriver Torsten själv om de båda kompisarna:

Erik bor med sin pappa i ett gammalt hus med en stor trädgård. De brukar ofta göra saker tillsammans. Det är vardagliga händelser som att handla, gå på bio, spela match i fotboll eller att åka med bilen till bilprovningen. Men ibland blir det lite extra äventyr när de är på rally, seglar eller åker till Liseberg.

Ett par hundra meter från Erik bor Lea med sin mamma. Lea och Erik är lika gamla och de har känt varandra sedan de gick på förskolan. Nu går de i samma klass och är såklart de bästa vänner. I böckerna om Erik får Lea vara med om många äventyr.

Nu har Lea fått en egen serie och där får Erik vara med på ett hörn. Lea är en tjej som också är nyfiken och vill prova på det mesta. Hon tycker att saker och ting ska vara rättvisa och blir arg om någon blir illa behandlad. Då är hon inte rädd för att säga ifrån. Hon tycker att tjejer tar för lite plats och att det är killarna som jämt ska bestämma. Det är något hon tänker ändra på.

TORSTEN BENGTSSON

Läs mer om serien om Erik.

Läs mer om serien om Lea.