Vänskap, mod och hästar!

Malin Eriksson gör nu lättlästdebut på Nypon förlag med första delen i en serie om hästar. Malin är en etablerad barn- och ungdomsbokförfattare och har skrivit era uppmärksammade hästböcker för olika åldrar. Hon skriver återkommande i tidningen Min häst.

Malin Eriksson om sitt författarskap

Genom att skriva hästböcker kan jag undersöka viktiga frågor kring vad det är att vara människa och hur vi organiserar samhället. Exempelvis hur familjens ekonomi avgör den unga ryttarens möjligheter. Jag är nyfiken på vad de ojämlika villkoren gör med oss. Relationen mellan människa och djur är även en spännande maktordning att utforska. Jag vill också skriva hästböcker för att stallet ofta är ett matriarkat, och hästböckerna berättar tjejernas historia.

Modig med dig

Neda drömmer om att galoppera, snabbt, så att vinden drar i håret. Men hon vågar inte. Alla i hennes ridgrupp vågar utom hon. Och om hon inte galopperar nästa lektion måste hon byta grupp. Hur ska hon övervinna sin rädsla? I en dramatisk situation träffar hon Pim, och de blir vänner. Kanske kan Pim hjälpa henne att våga?

En berättelse om vänskap, mod och hästar!

Läs mer om Modig med dig här!

Fler hästböcker hittar du här!