Har du skrivit ett manus?

Vill du skicka in ett manus till oss? Det får du gärna göra. Vi tar med glädje emot manus från etablerade och mindre etablerade författare. Skicka ditt manus till [email protected]

Vi får in många manus, därför har vi just nu extra långa svarstider. Vi gör allt vi kan för att kunna svara så fort som möjligt, men under tiden ber vi om ditt tålamod och din förståelse.

Vi har tyvärr inte möjlighet att ge feedback på manus och idéer som vi inte har för avsikt att inleda ett samarbete kring. Om du inte har hört ifrån oss efter tre månader kan du därför räkna med att ditt manus av olika anledningar inte passar i vår utgivning.

När du skickar in ditt manus kan du tänka på följande.

• Manuset måste ha en förstasida där titeln på boken framgår och där dina adressuppgifter finns med
• Manusets sidor måste vara numrerade
• Manuset ska vara uppdelat i kapitel och stycken
• Omfånget bör vara max 40 000 tecken, alltså maximalt cirka 12-15 A4 sidor

Vi vill att du skickar oss ett följebrev tillsammans med ditt manus. Där ska det tydligt framgå: Vem är du? Varför har du skrivit manuset? Vem tänker du dig ska läsa det? Och kom ihåg att vi är ett förlag för lättläst. Vi vill att våra böcker ska vara riktigt lätta att läsa! Men, det viktigaste av allt är att berättelsen är engagerande och läsvärd.

Läs mer om lättläst här!

Lättlästa faktamanus
Om du vill skicka in ett faktamanus till oss, vill vi gärna ha följande:

• En inledning, likt ett förord, som förklarar syftet med boken och varför man ska läsa den.
• Vi vill också ha en disposition, ett synopsis, som beskriver själva upplägget av boken. Helst med kapitelrubriker och en kort förklarande text till varje kapitel.
• Slutligen vill vi också ha ett följebrev som berättar varför du som författare har skrivit manuset och vem du ser som läsare.

Välkommen till Nypon förlag!